II. Meghívásos Faipari Szakmai Verseny és Workshop vizsgabútorának megtervezésére

faipari_verseny_vizsga_butor_palyazati_kiiras_v2.pdfHALASI CSIPKE - Pályázat tervrajz készítésére

Halasi_Csipke_terv_pályázati_kiírás.pdfCampus Mundi projekt 2016

Tisztelt Hallgató!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az EMMI 2016. február 1-én jóváhagyta a Tempus Közalapítvány Campus Mundi kiemelt projekt megvalósítására benyújtott projekttervét. A Campus Mundi projekt 2016. január 1. és 2021. augusztus 31. között támogatja a magyar felsőoktatás nemzetköziesítési törekvéseit fejlesztési lehetőségekkel, külföldi szakkiállításokon való megjelenési lehetőségekkel, illetve hallgatói mobilitási ösztöndíjjal.

A Campus Mundi kiválósági ösztöndíjprogram megközelítőleg 9000 – elsősorban ERASMUS+ önfinanszírozó státuszú – hallgató számára biztosít ösztöndíjat külföldi tapasztalatszerzéshez. Az ösztöndíjprogramban a diákok külföldi tanulmányi részképzés mellett szakmai gyakorlatra, illetve rövid tanulmányutakra is pályázhatnak.

Mindhárom ösztöndíjtípus esetében évi két (egy tavaszi és egy őszi) benyújtási határidőre számíthatnak a hallgatók, akik a www.scholarship.hu oldalon tölthetik majd fel pályázatukat. A pályázat keretében részképzés esetén csak olyan partnerintézményeket jelölhetnek meg, melyekkel a küldő egyetemüknek együttműködési megállapodása van. Erről kari Erasmus koordinátoraiknál tájékozódhatnak. Elérhetőségeik: nyme.hu/index.php

2016 őszi benyújtási határidők:

tanulmányi részképzésre – 2016. szeptember 20.

szakmai gyakorlatra – 2016. október 20.

rövid tanulmányutakra – 2016. október 20.

További információ: 

A tavaszi forduló után módosított felhívások:

 

Prof. Dr. Németh Róbert
tudományos és külügyi rektorhelyettes
Nyugat-magyarországi Egyetem

Sándor Márta
intézményi Campus Mundi koordinátor
Nyugat-magyarországi Egyetem
Hellodesign Talent Award 2016 nevezési felhívás


Alkalmazott művészeti és építész hallgatók, frissen diplomázók figyelem! Segítsd szakmai karriered indulását és nevezz a Hellodesign Talent Award tehetségkutató programjára, hogy megismerhessen a szakma, a nagyközönség és leendő megbízóid!

A Hellodesign Talent Award nonprofit program célja, hogy széles körű ismertséget biztosítson a tehetséges pályakezdő alkalmazott művészek és építészek számára.

A hallgatói projekteket szakmai zsűri bírálja el. A bemutatásra beválogatott anyagokból kerülnek ki a jelöltek, a döntősök, a kategória nyertesek illetve a közönségdíjas. Minél előkelőbb helyen végez a projekted, annál több bemutatást, nagyobb olvasottságot, nagyobb ismertséget szerez számodra itt, a Hellodesign weboldalán, 12 ezres Facebook közössége előtt, Instagram oldalán illetve a program eredményeit bemutató hazai és nemzetközi médiákban. A nyertesek eredményét oklevéllel tanúsítjuk, projektjükön és önéletrajzukban pedig örökösen használhatják a Hellodesign Talent Award 2016 Winner megjelölést.

A programba a magyarországi felsőoktatásban illetve felsőfokú képzésben résztvevő aktív vagy idén végzett hallgatók jelentkezhetnek építészet, tárgytervezés, divattervezés, grafika, fotográfia, animáció és média design területről a 2015/16-os tanévben készített évközi vagy diploma projektjeikkel. Kérjük, légy figyelemmel arra, hogy partnerintézeti és nem partnerintézeti hallgatók projektjeire a jelentkezés díjával kapcsolatban más feltételek érvényesek. A partnerintézetek listáját lejjebb görgetve találhatod.

EARLY BIRD JELENTKEZÉS

- Early Bird jelentkezés határideje: 2016. június 30.

- Early Bird jelentkezés díja minden projektre: díjmentes

NORMÁL JELENTKEZÉS

- Normál jelentkezés határideje: 2016. július 15.

- Normál jelentkezés díja partnerintézeti* projektekre: díjmentes

- Normál jelentkezés díja nem partnerintézeti projektekre: 8.000 Ft

PÓTJELENTKEZÉS

- Pótjelentkezés határideje: 2016. július 30.

- Pótjelentkezés díja minden projektre: 12.000 Ft

 

*PARTNERINTEZETEINK:

- Budapesti Metropolitan Egyetem

- Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet

- Magyar Képzőművészeti Egyetem

- Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

- Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézet

- KREA Kortárs Művészeti Iskola

 
Köztársasági ösztöndíj pályázat

Kari beadási határidő: 2016. június 24. 12.00 óra


1_2016_Rektori_ut_Koztarsasagi_osztondij.pdf
Köztársasági_ösztöndíj_palyazati_kiiras_SKK_2016.docx
Köztársasági_ösztöndíj_epalyazati_lap.xlsElindul a Campus Mundi – ösztöndíj a világ minden tájára

A Campus Mundi program célja a felsőoktatás minőségének javítása, a végzett hallgatók foglalkoztathatóságának elősegítése, valamint a magyarországi felsőoktatási intézmények nemzetközi szerepének, elismertségének növelése. A projekt egyrészt a nemzetközi hallgatói mobilitás elősegítését, másrészt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóvonzó képességének és nemzetköziesítésének támogatását szolgálja.

A Campus Mundi ösztöndíjprogramban a diákok külföldi tanulmányi részképzésre, szakmai gyakorlatra, illetve rövid tanulmányutakra is pályázhatnak.

Benyújtási határidő:

·         tanulmányi részképzésre 2016. március 10.

·         szakmai gyakorlatra 2016. április 10.

·         rövid tanulmányutakra pedig április 10.

A továbbiakban mindhárom ösztöndíjtípus esetében évi két (egy tavaszi és egy őszi) benyújtási határidőre számíthatnak a hallgatók.

Campus Mundi projekt másik fontos ága a magyar felsőoktatási intézmények támogatása a nemzetköziesítés terén. A program lehetőséget nyújt a hazai felsőoktatási intézmények számára külföldi oktatási vásárokon, kiállításokon való részvételre, ami jelentősen hozzájárul a külföldi hallgatók toborzásának sikeréhez és az intézmények közötti kapcsolatok kialakításához, megszilárdulásához.

A magyar felsőoktatási intézmények nemzetközi tevékenységeit, a külföldi hallgatók fogadásához szükséges szolgáltatások fejlesztését szakmai műhelyekkel, a felsőoktatási intézmények munkatársainak képzésével, az intézmények nemzetközi aktivitásának felmérésével támogatja a program.
Roller Kálmán Ösztöndíj

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. május 16., hétfő, 12.00.


Roller_Kálmán_Ösztöndíj_felhívás.pdfKöztársasági ösztöndíj pályázat

Leadási határidő: 2015. június 26. 12.00 óra
Campus Hungary ösztöndíjak

Kedves Hallgatók!

 

Ismét meghirdették a Campus Hungary ösztöndíjakat, melyekre 2013. május 30-ig lehet pályázni. A hallgatók féléves részképzésre, szakmai gyakorlatra, rövid és csoportos tanulmányútra, a konvergencia régiókban található felsőoktatási intézmények oktatói rövid és hosszú tanulmányútra, adminisztratív munkatársak rövid és csoportos tanulmányútra pályázhatnak. A pályázati felhívás a www.campushungary.hu oldalon elérhető. Az elektronikus pályázati rendszerbe előreláthatólag jövő hét végétől lehet feltölteni a dokumentumokat, de addig is érdemes elkezdeni  a szükséges dokumentumok beszerzését.

Üdvözlettel:

Sándor Márta

külügyi főelőadó

CH koordinátor

 

NYME Tudományos és Külügyi

Rektorhelyettesi Iroda

H-9401 SOPRON, Pf.: 132

+36/99/518-210

 Faipari Egyetemi Kutatásért Alapítvány pályázata

 

Tisztelt Hallgatók, Doktoranduszok!

 

Ezúton értesítek minden érdeklődőt, hogy a Faipari Egyetemi Kutatásért Alapítvány pályázata idén is kiírásra került.

A pályázatok elbírálására szeptember elején kerül sor.

A pályázathoz szükséges dokumentum és információ elérhető az alapítvány honlapján a következő címen:

A pályázat benyújtásának határideje: 2012. augusztus 31.

 

Üdvözlettel:

 

Komán Szabolcs

alapítványi titkár