hírarchivum

 • Meghívó

  2016.02.08., hétfő

  A Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar Kari Tanácsa 2016. február 12-én (pénteken) 14 órai kezdettel tartja ünnepélyes diplomaátadó nyilvános kari tanácsülését a KTK aulájában (Sopron, Erzsébet u. 9.), amelyre tisztelettel meghívom:

  Dr. Alpár Tibor ...

 • Robot Race a mérnök szakma jövőjéért

  2016.01.21., csütörtök

  Karunk nyílt napján megrendezett Robot Race országos középiskolai versenyen 93 középiskolás diák versenyzett az egyetem főépületének patinás folyosóin és a botanikus kertben. A futamot megelőzően a kari nyílt napon az érdeklődök megismerkedhettek a Sopron környéki vállalatok tevékenységeivel és a ka...

 • forrás: http://mindenamisopron.hu/

  FÁRAÓK FARSANGJA: FÁBÓL IS ÉPÜL EGY PIRAMIS

  2016.01.21., csütörtök

  A Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Kara is épít egy piramist a február 6-i Fáraók Farsangján, az alapanyagot az IKEA ajánlotta fel.

 • MRK Műszaki Bizottságának konzultációja a módosuló KKK-ról

  2016.01.14., csütörtök

  A Magyar Rektori Konferencia Műszaki Bizottsága 2016. január 20-án 14:00-16:00 óra között a Műegyetem Rektori Tanácstermében (1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3, I. emelet 10.) konzultációt tart a folyamatban lévő KKK módosításokról, amelyre minden érdeklődőt várnak.

 • Robot Race országos középiskolai verseny az NymE-en

  2016.01.14., csütörtök

  Idén Sopronban is elindul a mechatronikai mérnökképzés a Nyugat-magyarországi Egyetem (NymE) Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karán. Az új szak indulásával egy időben a kar és a soproni Széchenyi István Gimnázium az Autoliv Kft. támogatásával közösen megszervezi az első Robot Ra...

 • Egyedülálló szakmai képzés a Simonyi-karon

  2016.01.07., csütörtök

  Az NYME Simonyi Károly Kar az a fakultás, amely - hazánkban és Közép-Európában egyedülálló módon - egymást kiegészítve műveli a műszaki és a művészettudományokat, ez azonban csak az egyik előnye annak a különleges környezetnek, amire büszkék az itt végzett hallgatók.

 • Fotó: Mőcsényi Miklós

  NymE SKK Faipari Verseny volt Sopronban

  2015.12.18., péntek

  December 7-8-án, hétfőn és kedden Sopronban meghívásos Faipari Szakmai Versenyt szervezett a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Kara a bázisiskolái és saját diákjai részére.

 • Karunk oktatója, Dr. Bacsárdi László kapta „Az év Kiemelkedő Ifjú Kutatója” elismerést műholdas kvantumkommunikációs kutatásaiért

  2015.12.14., hétfő

  Dr. Bacsárdi László, a NymE SKK intézetigazgató egyetemi docense a "VEAB Kiemelkedő Ifjú Kutatója" díjat vehette át 2015. december 4-én a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottságától.

 • A bázisiskolai együttműködési dokumentumot dr. Alpár Tibor dékán és Rozmán Sándor intézményvezető írta alá - Fotó: pezzetta umberto

  A faipar reneszánsza

  2015.12.01., kedd

  EGYÜTTMŰKÖDÉS - Egyetemi bázisiskola a Deák szakközép

 • Pályázat hallgatóknak

  2015.12.01., kedd

  Pár hét és itt a Szeretet Ünnepe! Áruljátok el nekünk, hogy miért szeretitek az NymE-t, és mi a legkreatívabb üzenetek beküldőit megajándékozzuk.

 • Energetikai napot tartottak a Ligneumban

  2015.12.01., kedd

  Előadásokkal és gyakorlati bemutatókkal várták az érdeklődőket a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar oktatói 2015. nov. 28.-án, a Ligneum NymE Látogatóközpontban:

 • „A szívekben legyen Karácsony” koncert

  2015.12.01., kedd

  2015. december 17-én kerül megrendezésre "A szívekben legyen Karácsony" című adventi-karácsonyi koncert, a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar aulájában, ahol többek között fellép Pitti Katalin Liszt-díjas Érdemes Művész. Mindenkit sok szeretettel várunk! A belépés díjtalan.

 • Mechatronikai mérnök duális együttműködési megállapodás a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kara és az Autoliv Sopronkövesdi gyáregysége között

  2015.12.01., kedd

  A Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar gondozásában lévő mechatronikai mérnök képzés 2016 szeptemberétől soproni telephellyel kerül meghirdetésre.

 • NYÍLT NAPON ISMERKEDHETTEK AZ EGYETEMMEL

  2015.11.25., szerda

  November 20-án, pénteken a NymE Simonyi Károly Karának oktatói tartottak előadásokat, gyakorlati bemutatókat az érdeklődő fiataloknak. Szép számú érdeklődő előtt zajlottak a programok.

 • Fotó: Vas Zsigmond

  Ergonómiai ötlet-pályázat (E2O) 2015

  2015.11.19., csütörtök

  A Magyar Ergonómiai Társaság pályázatot hirdetett februárban „E2O – Ergonómiai ötlet-pályázat – 2015” címmel, melynek célja az volt, hogy olyan termékötleteket jutalmazzon elismeréssel, melyek a mindennapi életünket könnyebbé, kényelmesebbé, biztonságosabbá és hatékonyabbá teszik, valamint egészségü...

korábbi hírek ->