Nyílt nap a Simonyi Károly Karon

„Örömmel közölhetem, a most hozzánk ellátogatott pályaválasztók száma felülmúlta várakozásainkat.” – kezdte meg köszöntőbeszédét Dr. Magoss Endre, a Simonyi Károly Kar megb. dékánja.


Bízunk abban, hogy képzési palettánk sokfélesége s az azt követő elhelyezkedési lehetőségek bővülő köre vonzó lesz a bennünket választó diákságnak – nyilatkozta a szerdai nyílt napról dr. Magoss Endre, a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karának megbízott dékánja.


Korábban oktatási dékánhelyettesként tevékenykedett, így a tegnapi nyílt napon már nem a jelentkezés gyakorlati tudnivalóit ismertette a leendő egyetemi hallgatókkal, hanem a kar képzési struktúráját, az ebből eredő karrier lehetőségeit mutatta be. Műszaki képzéseik között unikális a faipari mérnöki szak, amely hazánkban egyedül Sopronban található. Igen kedvelt a mechatronikai mérnöki képzésük, miként az ipari termék- és formatervező mérnöki képzése is, amely hidat jelent a műszaki és a művészeti képzések között. Ez utóbbi terület esetükben – az építőművész, a tervezőgrafikus és a formatervező művész – már a kreatív iparágakhoz kötődik. A Simonyi Károly Kar a gazdaságinformatikus képzéssel teszi teljessé oktatási palettáját – hangzott el a kar 2018. január 10-ei nyílt napján.

 

Linkek:

Kapcsolódó hírek: