A bútortervezés kihívásai

Negyedik alkalommal rendezett bútoripari szakmai napot a Soproni Egyetem Faalapú Termékek és Technológiák Intézetének Terméktervezési és Minőségbiztosítási tanszéke az elmúlt hét csütörtökén.

 

„Ahogyan az elmúlt években, idén is feltűnően nagy érdeklődés kísérte ezt a változatos programot kínáló szakmai napot, melynek keretében a hallgatók meghívott iparvállatok szakembereinek előadásain keresztül megismerkedhettek a bútortervezés és a bútorgyártás kihívásaival, a bútoripari szerelvényekkel, anyagokkal és szerszámgépekkel” – tudtuk meg dr. Dénes Levente egyetemi docenstől, az ipari termék- és formatervező mérnöki szak szakfelelősétől, a szakmai nap egyik főszervezőjétől. – „Úgy gondolom, hogy ez nemcsak a hallgatóknak hasznos, hanem a szakmai napon résztvevő cégeknek is, akiknek így módjukban áll találkozni a jövő fiatal szakembereivel.”

 

Az egyetem tanműhelyében a hallgatók kipróbálhatták az akrillapok célgépekkel történő kézi megmunkálását, szakemberek közreműködésével gyakorolhatták a bútoripari vasalatok szerelését. Tóth László, az Ada-Hungária Bútorgyár szakembere egy rendkívül látványos bemutató keretében a kárpitozás műveleteivel ismertette meg a résztvevőket.

 

Fotó: Pluzsik Tamás

Linkek:

https://www.sopronitema.hu/hirek/soproni-fiatalok/a-butortervezes-kihivasai

Kapcsolódó hírek: