Beszámoló: Akit a vonat szele megfogott – könyvbemutató a Bálnában

A Balassi Kiadó, a Design Hét Budapest és a Magyar Formatervezési Tanács szervezésében 2017. október 13-án került sor Vadas József „Akit a vonat szele megfogott című könyvének bemutatójára. A könyv Szentpéteri Tibor professor emeritus, Ferenczy Noémi-díjas, valamint többszörös Formatervezési Díjas tervezőművész pályáját mutatja be. A sajtóbeszélgetésen Dr. Bendzsel Miklós, a Magyar Formatervezési Tanács tiszteletbeli elnöke, Soóky Andrea a Balassi Kiadó igazgatója, valamint Vadas József és Szentpéteri Tibor vett részt.

Szentpéteri Tibor az egyik legjelentősebb nemzetközi rangú magyar formatervező. Hetvenöt éves és öt évtizede van a pályán. Erre a kettős jubileumra jelent meg a  munkásságát bemutató könyv, közel 200 fotóval és tervrajzzal, írásainak gazdag válogatásával.

Szentpéteri Tibor soproni szerepvállalása az Alkalmazott Művészeti Intézet megalakulásától a mai napig is tart. 1987-től a formatervező szak alapító, tanszékvezető tanáraként dolgozott, sokat tett a szak megújításáért, meghatározó szerepe volt a bolognai rendszerű kétlépcsős képzés szakindítási anyagának kidolgozásában.  Közben a Magyar Iparművészeti Egyetemtől (ma MOME) DLA h.c. kitüntető címet kapott. 2012-es nyugdíjba vonulása óta Professor Emeritusként segíti az Intézet oktatómunkáját.

A gazdag életpályát bemutató könyvhöz szeretettel gratulálunk karunk egykori professzorainak: Vadas József művészettörténésznek és Szentpéteri Tibor formatervező művésznek!

Linkek:

Kapcsolódó hírek: