Soproni Egyetem Simonyi Károly Kar – Három képzési terület egy karon belül

A Soproni Egyetem Simonyi Károly-kara különleges helyet foglal el a hazai felsőoktatásban, hiszen magyar és angol nyelven is meghirdetett faipari mérnökképzése országosan egyedülálló.

A Simonyi Károly-kar három – műszaki tudományok, informatika és művészet – képzési területen bocsát ki szakembereket, akik ezek szinergiája révén komplex felkészültséggel, jó elhelyezkedési eséllyel indulnak a munkaerőpiacon. A kar oktatási és kutatási infrastruktúrája komoly beruházásokkal bővült az elmúlt évtizedben, ipari és nemzetközi kapcsolatai révén pedig biztos jövőképet kínál az ide jelentkezőknek. A hallgatóknak valamennyi szakon lehetőségük van külföldi részképzésre, valamint ingyenes nyelvtanulásra.

Tovább nő a kereslet a mérnökök iránt

A Simonyi Károly-kar hazánkban és Közép-Európában is egyedülálló képzéseit már sokan ismerik. Faipari mérnökképzés az országban kizárólag Sopronban van, a szakma egyre növekvő munkaerőigénye pedig óriási lehetőségeket tartogat az ide jelentkezőknek. Ma már évente legalább két-háromszor annyi hallgatót tudna felvenni a piac a Simonyi-karról, mint ahányan végeznek. Az ágazat fellendült, a megszaporodó feladatokhoz komplex tudással rendelkező szakembereket keresnek a vállalatok. Dr. Magoss Endre, a kar dékánja szerint ebben rejlik piaci előnyük: „A tervezéstől a kivitelezésen keresztül a gyártástechnológiáig és a folyamatmérnöki feladatokig komplex oktatási rendszerben gondolkozunk. Mivel a hallgatók már tanulmányaik során bekapcsolódhatnak oktatóik mellett a szakmai és projektmunkákba, ezért a tanulmányi idő végeztével olyan szaktudással rendelkeznek az ifjú mérnökök, amellyel biztos állás várja őket az iparban."

A cikk folytatása megtekinthető a csatol hivatkozáson.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: